HUNAJA TEKEE HYVÄÄ

0

Hunajapurkki sisältää hyvää makua ja terveellisyyttä samassa paketissa. Hunaja on puhdas luonnontuote. Hunajalla on lukuisia terveysvaikutuksia, se lisää elimistön vastustuskykyä. Hunaja korostaa kivasti ruokien omaa makua, se sopii sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin. Leivonnassa sokerin voi korvata hunajalla, 70 g hunajaa vastaa 100 g sokeria. Hunaja on hyvä juomien makeuttaja, itse käytän teehen aina hunajaa. Hunajan maku ja väri vaihtelevat sen mukaan mistä kasvilajeista mehiläiset ovat hunajan raaka-aineen meden keränneet.

Viime vuosi oli kesän sateisuuden vuoksi huono hunajavuosi. Toivottavasti kevään viivästyminen ei vaikuta tämän vuoden kotimaiseen hunajasatoon.

HUNAJAISET BROILERIFILEET

6 kpl broilerin rintafileitä

4 rkl juoksevaa hunajaa

4 rkl Dijon-sinappia (kokojyvä)

mustapippuria myllystä

suolaa maun mukaan

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita keskenään hunaja, sinappi, pippuri ja suola. Sivele seosta fileille. Paista fileitä uunissa noin 25 minuuttia. Testaa kypsyys fileen paksuimmasta kohdasta terävällä veitsellä, kun neste on kirkasta broileri on kypsää.

 

HUNAJAINEN JOGURTTIHERKKU

2 banaania

5 dl maustamatonta jogurttia

4 rkl juoksevaa hunajaa

1 dl hasselpähkinöitä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kääri banaanit kuorineen folioon ja laita uuniin kypsymään 20 minuutiksi. Halkaise pähkinät ja paahda niitä hetki kuivalla pannulla. Anna banaanien jäähtyä hieman. Kuori banaanit, paloittele ja muusaa haarukalla, sattumia saa jäädä. Sekoita banaanit, hunaja ja pähkinät jogurtin kanssa. Jaa kulhoihin ja koristele annokset muutamalla pähkinällä ja hunajalla.