Paimion alakouluihin tullut aggressiivisuutta

2
Opettajien keinot puuttua väkivalta-tilanteisiin ovat ennen kaikkea suullisia. Joskus on kuitenkin turvauduttava voimakeinoihin. Aurora Nurminen ja Pirkko-Liisa Kronbäck Hanhijoen koulusta näyttivät, mitä opettajan on sallittua tehdä.
Opettajien keinot puuttua väkivalta-tilanteisiin ovat ennen kaikkea suullisia. Joskus on kuitenkin turvauduttava voimakeinoihin. Aurora Nurminen ja Pirkko-Liisa Kronbäck Hanhijoen koulusta näyttivät, mitä opettajan on sallittua tehdä.

Paimion alakouluissa on esiintynyt viimeisen viiden vuoden aikana enemmän aggressiivista käytöstä ja yleistä levottomuutta kuin aikaisempina vuosina. Näin kertoo opettajien työsuojeluvaltuutettu, OAJ:n Peimarin paikallisyhdistyksen puheenjohtaja ja Hanhijoen koulun luokanopettaja Marita Savonmäki.
Asian vahvistaa Paimion sivistysjohtaja Jukka Talka.
– Meillä on väkivaltaisia alakouluikäisiä muksuja. En ole törmännyt viime vuosikymmenellä samanlaiseen kertaakaan.

Kunnallislehden haastattelukierroksen perusteella kouluväkivalta ei ole lisääntynyt merkittävästi Paimion yläkoulussa tai Kaarinan ja Sauvon kouluissa.
Kaarinan Valkeavuoressa 1980-luvulta saakka opettanut Virve Jordman kuitenkin toteaa, että kouluissa on yhä enemmän oppilaita, jotka eivät ole koulukuntoisia.
– Ensimmäisen kerran urani aikana on jouduttu käyttämään erityisiä toimia, jotta koulutilanne saadaan rauhoittumaan.

Lisäksi silkka huono käytös kouluissa on lisääntynyt.

Asiasta on lisää 3.5.2013 Kunnallislehdessä.

2 KOMMENTIT

  1. Kyllä Myllyhaan koulussa,nykyisin Vistan koulussa, ainakin oppilas laitettiin saunaan tai akvaarioon jos ei ollut kiltisti. Sinne jopa raahattiin monen opettajan ja avustajan voimin. Olikos se sitten laitonta? No oli tietenkin, mutta opettaja muisti kyllä monta kertaa lausua ihmetteleville vanhemmille miten yksin saunaan telkeäminen, jonne ei ollut näköyhteyttä, oli täysin laillista. Oppilaat toki voivat käyttäytyä kuten artikkeli sanoo, mutta opettajat ovat täysin kuutamolla miten tälläisissä tapauksissa kuuluu toimia. Olisi kenties koulutuksen paikka.

  2. Myllyhaan kauheuksista olken minäkin kuullut.
    Olisi aika syventyä ongelman todellisiin syihin, eikä tähän päätekäyttäytymiseen eli lasten häiriköintiin vs. kasvatushenkilökunnan otteisiin ongelmatianteissa. Sosiaalitoimeen varhaisen todellisen puuttumisen asiantuntijoita, joille aikaa itse työhön. Ennen niiden tarvetta, työtä vanhemmille, tarkempaa otetta päivähoidon ja erityislastentarhanopettajan sekä sosiaalitoimen kesken.
    Isovanhempien huomio omasta kaljottelusta tai golfista lastensa ja lastenlasten tukemiseen. Kasvatustyö on perheen, ei viranomaisten tehtävä. Lapsille kavereita ja ainakin yksi luotettava aikuinen tueksi.
    Lapset ovat lapsia ja huono käytös on merkki aikuisten ongelmista.

Kommenttien lisääminen on estetty.