Luottamushenkilöiden sidokset halutaan julki

1

Parhaillaan valmisteltavaan kuntalakiin tulisi Kuntaliiton mielestä kirjata velvollisuus luottamushenkilöiden taustasidonnaisuuksien ilmoittamisesta. Tieto luottamushenkilöiden sidonnaisuuksista parantaisi päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta. Tällä hetkellä luottamushenkilöillä ei ole yleistä velvollisuutta julkistaa sidonnaisuuksiaan.
– Sääntely vähentäisi kuntalaisten epäilyjä luottamushenkilöiden puolueellisesta toiminnasta ja edistäisi kuntalaisten uskoa päätöksentekoon. Luottamushenkilöiden liian voimakkaat omat tai taustayhteisön intressit heikentävät kunnallishallinnon uskottavuutta ja toimivuutta, tutkija Sini Sallinen toteaa.
Sidonnaisuuksilla tarkoitetaan sellaisia taustakytköksiä, jotka voivat haitata luottamustehtävän hoitamista tai vaarantaa kyseiseen henkilöön kohdistuvaa luottamusta. Ilmoittamisvelvollisuus kohdistuisi erityisesti elinkeino- ja yritystoiminnan ja yhdistys- ja säätiötoiminnan sidonnaisuuksiin.

1 KOMMENTTI

  1. Kaarinan valtuustossa tein asiasta aloitteen jo viime vuonna….mutta eipä ole asia edennyt päätöksenteon rattaissa!

Kommenttien lisääminen on estetty.