Rankkoja ukkoskuuroja tulossa

0

Suomeen virtaa kaakosta erittäin lämmintä ja ukkosherkkää ilmaa, ja Ilmatieteen laitos varoittaa rankoista ukkoskuuroista maan etelä- ja keskiosissa.
Yksittäisiä sade- ja ukkoskuuroja voi tulla jo tänään keskiviikkona päivällä, ja yöstä alkaen ja huomenna torstaina ukkoskuuroja tulee yleisemmin.
– Ukkoskuurot voivat aiheuttaa runsaiden sateiden takia taajamatulvia. Myös salamatiheydet voivat kohota paikoin suureksi, toteaa meteorologi Hannu Valta.
Ukkosen esiintymisalueita voi nyt seurata reaaliajassa sadetutka-animaatiosta. Ilmatieteen laitoksen salamanpaikantimien havainnoista voidaan helposti nähdä ukkosten esiintymisalueet. Salamahavainnot ovat lähes reaaliaikaisia, ja havainnot on liitetty mukaan 15 minuutin välein päivittyviin sadetutka-animaatioihin. Animaatiosta esimerkiksi veneilijät ja muut ulkoilmaharrastajat voivat helposti tarkistaa, missä parhaillaan ukkostaa ja minne päin ukkosalueet ovat todennäköisimmin liikkumassa. Animaatio on verkossa osoitteessa http://ilmatieteenlaitos.fi/sade-ja-pilvialueet/suomi