Suikkanen valittiin Somerolle

0

Someron valtuusto valitsi uudeksi kaupunginjohtajaksi Sami Suikkasen, joka on hallintotieteiden maisteri ja Pöytyän kehitysjohtaja. Sitä ennen hän työskenteli Sauvossa hallintojohtajana. Suikkanen voitti valtuuston vaalissa Katja Pesosen lukemin 24-11.
Suikkanen on toisen polven kunnanjohtaja. Hänen isänsä Aimo Suikkanen toimi Kosken kunnan kunnanjohtajana 1973-2011.
Someron kaupunginjohtajan virkaa tavoitteli 18 hakijaa. Neljä heistä oli mukana loppusuoralla: Ruskon kunnanjohtaja Arto Oikarinen, Janakkalan vs. talousjohtaja Katja Pesonen, Sauvon kunnanjohtaja Seppo Allén ja Pöytyän kehitysjohtaja Sami Suikkanen.
Nämä neljä lähetettiin soveltuvuusarviointiin, ja kaupunginhallitus käsitteli sen tuloksia mutta ei tehnyt omaa ehdotusta kaupunginjohtajaksi vaan jätti asian valtuuston päätettäväksi.
Someroa vuodesta 1996 johtanut Leo Haltsonen jää eläkkeelle.