Tuomaala: yli 90 % kävijöistä tyytyväisiä yhteispäivystykseen

0

Yhteispäivystys ja Kaarinan lääkäritilanne herätti Kaarinan valtuuston kokouksessa 17.6. runsaasti keskustelua. Johtava ylilääkäri Erkki Tuomaala Kaarinan terveyskeskuksesta oli selvittämässä valtuustolle tilannetta.

Tuomaalan mukaan tällä hetkellä yli 90 % yhteispäivystyksen asiakkaista on asiakastyytyväisyys-kyselyjen perusteella ollut tyytyväinen saamansa päivystykseen.

Tyytyväisyys-aste on suurempi kuin niissä päivystyspisteissä, joita yhteispäivystykseen on sulautettu.

Tuomaala kertoi myös, että kaikki työntekijät eivät ole siirtyneet yhteispäivystykseen vapaaehtoisesti. Työntekijöillä on ollut protestimielialaa, mikä ei ole ollut asiakkaiden kannalta aina eduksi. Lisäksi klinikoiden sisäänottomäärät ovat yhteispäivystyksen myötä pienentyneet, eivätkä ne ole pystyneet vielä sopeuttamaan toimintaansa. Tämä kaikki on Tuomaalan mukaan kuitenkin asettumassa. Tampereella vastaavalla yhteispäivystyksellä kesti 4 vuotta, ennen kuin toiminta vakiintui sujuvaksi.

Käyntimäärien kannalta yhteispäviystyksen käyttö  on ollut vähäisempää kuin on oletettu, niin kaarinalaisten kuin muiden kuntien keskuudessa. Terveyskeskuksen päiväaikaiseen toimintaan on tämän vuoksi kohdistunut painetta.

Tällä hetkellä kiireettömiä vastaanottoaikoja on vielä vaikea saada, mutta tilanne on korjautumassa. Lisämäärärahan vuoksi lääkäritilanne on parempi kuin aikaisemmin. Myös ensi vuosi näyttää terveyskeskuksessa lisämäärärahan vuoksi huomattavasti valoisammalta.