Turku Sprint myös Kaarinassa

0

Turussa ja Kaarinassa kisataan viikonlopulla mittava suunnistustapahtuma, jossa yhdistyvät kaksi suunnistuksen maailmancupin osakilpailua sekä niiden oheistapahtumina kolmipäiväinen kansallinen suunnistuskilpailu. Pääkisana on Nordic Tourin osakilpailut, sprinttikisa ensin Turun Yliopiston kulttuurimaisemissa Aurajoen rannassa perjantaina ja takaa-ajokilpailu Kaarinassa Kuusiston saarella lauantaina. Kisaan osallistuu suunnistuksen maailmanrankingin nimekkäimpiä suunnistajia.
Turussa kilpailualuetta on ylioppilaskylän ja Tuomiokirkon välinen alue. Kuusistossa kilpailukeskus on Kuuslahden leirialueella ja maasto on monipuolista ja neitseellistä, sillä siellä ei ole kisattu kymmeneen vuoteen.
Kaupunkisuunnistusta on tietenkin helpompi seurata ihan paikanpäällä, mutta myös takaa-ajokilpailua pääsee seuraamaan Kuuslahdessa, jonne pystytetään 40 neliön valotaulu. Tie Kuuslahteen on kapea, joten matkantekoon mahdollisten katsojien kannattaa varata aikaa.
Tapahtuman ohessa kisataan myös Suomen parhaiden nuorten suunnistajien MM-sprinttikatsastus ja lapsille on mm. Hippo-rastiseikkailu.