Valokuvia sadan vuoden ajalta Paimionjoesta

0
Kuvassa on Askalankoski vuonna 1935 juuri ennen kuin vesivoimalaitoksen rakennustyöt koskella alkoivat. Kuva on Paimio Sähkömuseon valokuvakokoelmasta.

Paimion kotiseutumuseon lainamakasiinin alakerrassa on tänä kesänä esillä Paimionjoki-valokuvanäyttely. Näyttelyn valokuvat sijoittuvat alueellisesti Paimion pohjoisosan Juntolasta Paimionlahdelle asti ja ajallisesti 1910-luvulta viime vuosien otoksiin.
Paimion kotiseutumuseo on avoinna 28.6. – 19.7. su – pe klo 18 – 20.30, samoina iltoina, kun Paimion Kesäteatteri esittää Museomäellä Matias Joentuoma -musiikkinäytelmää. Sen jälkeen näyttely siirtyy kotiseutumuseosta kaupungintalon näyttelyparvelle, jossa se on esillä 7.8. – 30.8. 2013 viraston aukioloaikoina.
Paimion  Kaupungin kulttuuripalvelujen koostamaan kuvakavalkadiin sisältyy valokuvia Paimion Sähkömuseon valokuva-arkistosta, Paimion kotiseutuarkiston kokoelmista (mm Ville Rahilan arkistosta), kaupungin Paimion Kamerakerholta vuonna 1984 lunastamista valokuvista, Paimion Perinneyhdistyksen taltioimista valokuvista sekä yksityisten henkilöiden ottamista valokuvista. Kuvallista antia täydentävät Paimiojoen historiaa valottavat faktatietotaulut sekä uutisotokset sanomalehdistä.
Näyttely on osa Paimionjoki-yhdistyksen koordinoimaa Paimionjoki-tarinoita joelta -näyttelykokonaisuutta, joka järjestetään Paimionjokivarren kunnissa tämän vuoden aikana. Näyttelysarjalle on myönnetty Museoviraston harkinnanvarainen apuraha.

Kuvassa on Askalankoski vuonna 1935 juuri ennen kuin vesivoimalaitoksen rakennustyöt koskella alkoivat. Kuva on Paimio Sähkömuseon valokuvakokoelmasta.