Kierrätyspiste tuhottiin polttamalla Piikkiössä

0

Rungontien ja Kärmäntien risteyksessä Piikkiössä sijainnut kierrätyspiste vaurioitui käyttökelvottomaksi tuhopoltossa noin viikko sitten. Seudun asukkaiden toivotaan käyttävän lähistöllä sijaitsevia kierrätyspisteitä, jotka sijaitsevat Sipiläntiellä (Kesäteatterin P-alue), Hakatiellä (Moskalanmäki P-alue) ja Lukkarintien 1:ssä (K-lähikauppa). Lähipisteiden sijainnista on tiedotettu tuhotussa pisteessä.
Tuhopoltosta on tehty rikosilmoitus. Tulipalo on ollut erittäin voimakas, kartonki- ja paperiastiat olivat tuhoutuneet tukirautoja myöten ja palo oli vahingoittanut myös metallinkeräysastiaa pahasti. Ainoastaan sytytetystä astiasta kauimmaisena ollut lasinkeräysastia säilyi vaurioitta. Turun Seudun Jätehuolto vastaa kierrätyspisteiden metalli-, lasi- ja kartonkikeräyksistä, Paperinkeräys Oy paperinkeräyksestä. Yhtiöt eivät ainakaan toistaiseksi rakenna pistettä uudelleen kyseiseen paikkaan.
Kaarinan alueella on tapahtunut kierrätyspisteiden tuhopolttoja aiemminkin. Edellinen suuret vauriot aiheuttanut tuhopoltto oli alkuvuodesta Kaarinan keskustassa, Lautakunnankadulla. Tammikuussa poltettua kartonkiastiaa ei ehditty korjata, kun muutkin astiat joutuivat tuhopolton kohteeksi. Piste poistettiin käytöstä. Niissä ilkivallan kohteissa, joissa vauriot ovat olleet pienemmät, on keräysastiat korjattu.