Sinilevätilanne rauhallinen

0

Sinilevien määrä Lounais-Suomen vesistöissä on kuluneella viikolla pysynyt vähäisenä. Leväseurannan vakiohavaintopaikoista sisävesissä levää on yhä vähän Someron Painion havaintopaikalla Somerniemen kirkkorannassa. Ainut vakioseurannan ulkopuolinen sisävesihavainto sinilevästä on tehty Pikku Nauvon Storträsketissä.

Saaristomeren levätilanteesta on tällä viikolla saatu tavanomaista tarkempi kuva, sillä leviä on havainnoitu myös Varsinais-Suomen ELY-keskuksen Saaristomerellä toteuttaman ravinnekartoituksen yhteydessä. Sinilevää on havaittu suurimmassa osassa havaintopaikoista, mutta levämäärät ovat olleet vähäisiä, ja levä on ollut veteen sekoittuneena.

Pintaveden lämpötila Saaristomerellä on vaihdellut alkuviikolla 15 ja 20 asteen välillä. Selkämereltä ei ole tullut leväilmoituksia.