Amomatic sai uuden venäläisomistajan

0
Toimitusjohtaja Pasi Vuorinen näkee, että omistajanvaihdos antaa vahvaa taustapotkua jopa Amomaticin toiminnan laajentumiselle.

Paimion Lenkkitiellä toimivan Amomatic Oy:n emoyhtiön Papa Engineeringin osakeomistuksessa on tapahtunut merkittävä muutos. Papa Engineering Oy:n osakkeista peräti 60 prosenttia on myyty kahden venäläisen yksityishenkilön omistaman Cominvest AKMT:n tytäryhtiölle Blastus Enterprise Ltd:lle. Tähän saakka Papa Engineering ja sitä kautta myös Amomatic ovat olleet kokonaan Olavi Ruokosen ja hänen perheensä omistuksessa.
Osakejärjestelyyn sisältyy ostajatahon oikeus hankkia omistukseensa loput Papa Engineering -osakkeet kolmen vuoden aikana. Ostaja eli Cominvest AKMT on vuonna 1992 Venäjällä perustettu yhtiö, joka edustaa useita eurooppalaisia tien- ja lentokenttien hoitokoneita. Cominvestillä on tytäryhtiö Saksassa, ja sama taho omistaa myös muun muassa konepajan Pietarissa.
Venäjällä ja entisissä IVY-maissa Cominvestillä on useita myyntikonttoreita ja edustajia. Amomaticilla ja Cominvestillä on ollut yhteistoimintaa muutaman vuoden ajan. Cominvestin liikevaihto oli viime vuonna 200 miljoona euroa.
Amomaticin palveluksessa on 40 vakituista työntekijää. Kiivaimpina sesonkiaikoina apuna on lisäksi kausityövoimaa. Myös alihankkijoita käytetään kohtalaisen paljon.
H

Toimitusjohtaja Pasi Vuorinen näkee, että omistajanvaihdos antaa vahvaa taustapotkua jopa Amomaticin toiminnan laajentumiselle.

enkilöstön asemaan järjestely ei vaikuta, ja toiminta jatkuu Paimiossa entisin periaattein. Toimitusjohtajana jatkaa Vuorinen. Hänet ja Olavi Ruokonen on valittu myös uuden hallituksen jäseniksi. Amomatic vuokraa pitkäaikaisella sopimuksella nykyiset tilat Papakiinteistöt Oy:ltä.