KASTIKE SEN TEKEE

0

Jokaisen kotikokin perustaitoihin on hyvä kuulua muutaman helpon kastikkeen valmistaminen. Kastikkeet mehevöittävät ja tuovat ruoka-annoksiin vaihtelua. Onnistunut kastike täydentää ja korostaa, mutta ei peitä muiden ruoka-aineiden makuja. Kastike antaa ruoalle maukkaan loppusilauksen. Kaikki ruoat eivät aina kastiketta kaipaa, mutta moni ruoka jopa paranee kastikkeella.

KASTIKE KALALLE

2 dl vettä

2 dl kermaa

1 rkl kalafondia

2 tl maissitärkkelystä

4 tl limemehua

¼ tl kurkumaa

1 tl sokeria

tuoretta timjamia

tuoretta persiljaa

Mittaa kattilaan vesi ja kerma sekä fondi ja maissitärkkelys. Kuumenna sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. Lisää lopuksi limemehu ja mausteet.

 

KASTIKE PASTALLE

8 tomaattia lohkottuna

1 sipuli varsineen silputtuna

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 dl vettä

tuoretta basilikaa, timjamia ja persiljaa silputtuna

suolaa maun mukaan

mustapippuria myllystä

loraus oliiviöljyä

Laita kattilaan tomaatit, sipuli, valkosipuli sekä vesi. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää yrtit, suola ja pippuri. Soseuta ja lisää vielä vähän oliiviöljyä.