Useamman kuin yhden kunnan kokonaisratkaisu

0

Seudun kuntakokous päätti puoltaa kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekemistä Turun seudulla. Kuntien tulee vielä erikseen ilmoittaa päätöksestään valtiovarainministeriölle 15.10. mennessä.

Selvitysalueeseen kuuluisivat Turun seudun kunnat: Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko, Sauvo ja Turku sekä Aura. Myös  Tarvasjoki on viestittänyt kiinnostuksesta osallistua selvitykseen.

Kuntakokous katsoi tiistaina, että selvityksen perusteella alueelle voi syntyä useamman kuin yhden kunnan kokonaisratkaisu. Kuntajakoselvityksen lisäksi selvitetään muitakin kuntien välisiä yhteistyömalleja.

Valtio tukee nyt käynnistyviä kuntaliitosselvityksiä selvitysavustuksilla. Avustukset tulevat hakuun jo syyskuussa. Kunnat voivat hakea avustusta selvityksestä aiheutuviin erilliskustannuksiin, kuten selvittäjän tai konsultin palkkakustannuksiin.