Jumalanpalvelukset vähenevät Karunassa

0

Sauvo-Karunan seurakunnan kirkkoneuvosto päätti viime viikon kokouksessaan tehdä muutoksia seurakunnan jumalanpalveluskäytäntöihin. Käytännössä kyse on siitä, että lokakuun alusta lukien jumalanpalvelukset keskittyvät aikaisempaa enemmän Sauvon kirkkoon.
Tähän saakka jumalanpalvelus on järjestetty joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina Karunan kirkossa. Jatkossa näin tapahtuu vain kesäkuukausina. Pääsääntö tulee olemaan, että pääjumalanpalvelukset pidetään sunnuntaisin ja kirkollisina juhlapyhinä Sauvon kirkossa.
Kirkkoneuvosto katsoi muutoksen tarpeelliseksi, jotta seurakunnan muuta toimintaa olisi helpompi liittää jumalanpalveluksiin.
Eräs ongelmalliseksi koettu tekijä on ollut myös pitkä etäisyys Sauvon keskustaajaman ja Karunan kirkon välillä.
– Kilometrin säteellä Sauvon kirkosta asuu kohtalaisen suuri osa Sauvon väestöstä, ja kirkkoon on helppo tulla kävellenkin. Karunassa asiat ovat toisin, toteaa Sauvo-Karunan seurakunnan kirkkoherra Kalle Elonheimo.untain tai pyhäpäivän osalta.