Kaksi kolmasosaa asunnoista yhden tai kahden hengen talouksia

0

Mielikuvien ja myyntimiesten omakotitaloissa asuu aina lapsiperheitä. Varsinkin suuria kaupunkeja ympäröivissä kunnissa kuvitellaan asuvan ydinperheitä, joiden perusmallina on tietenkin kaksi aikuista ja kaksi lasta. Todellisuus on jotain muuta. Paimion, Sauvon ja Kaarinan asuntokannasta neljän hengen talouksia on Tilastokeskuksen mukaan pieni vähemmistö, hiukan yli kymmenesosan verran.
Kolmasosassa kuntien asunnoista asuu – yksi ihminen. Toisessa kolmasosassa asuu – kaksi ihmistä. Loppuun kolmasosaan ovat ahtautuneet kaikki ne perheet ja yhteisöt, joiden kodeissa yöpyy vakituisesti enemmän kuin kaksi ihmistä.
Miten näin on päässyt käymään? Keitä nämä yksin ja kaksin asuvien ihmisten massat ovat? Ovatko he opiskelijoita, eläkeläisiä, eronneita, leskiä vai urakiitäjiä? Ovatko he yksinäisiä?

Lue lisää Kunnallislehden rakentamisen ja asumisen teemalehdestä, sillä toimittaja Maria Kesti tutki asioita. http://www.lehtiluukku.fi/lehdet/kunnallislehti_paimio?rs_id=3012