Kannabis-pensas metsässä Kaarinassa

0

Kunnallislehden lukija löysi Kaarinassa sattumalta kannabis-pensaan. Pensas sijaitsi nuoressa mäntymetsässä moottoritien pohjoispuolella. Viljelmän paljasti lapio, joka paistoi Lakimiehenkadulle. Hän kävi ilmoittamassa asiasta poliisille.
Marko Heikkilä Kaarinan poliisista, kuinka yleistä on, että metsistä löytyy tällaisia pensaita?
– Kyllä tämä lisääntymään päin on. Tänä kesänä on ilmeisesti ollut vielä otolliset kelit kannabikselle, ja ne ovat menestyneet ulkona. Näistä tulee poliisille ilmoituksia viikottain Varsinais-Suomessa.
Myös kotikasvatus on lisääntynyt, ja niitä tulee ilmi kerrostaloasunnoistakin.
Lisäksi kansalaiset ovat valveutuneempia ilmoittamaan näitä, ja ihmiset tunnistavat nykyään kannabiksen.
Mitä poliisi tekee, kun kannabis-pensas löytyy?
– Riippuu tilanteesta. Jos kyseessä on yksittäinen pensas, se yleensä vain niitetään alas. Jos löytyy isompi viljelmä, sitä suurempi intressi on selvittää tekijät. Myös maanomistajat ovat asentaneet metsiin riistakameroita ja toimittaneet poliisille kuvia viljelmistä.
Poliisi on kiinnostunut pienistäkin viljelmistä.