Museot keräävät ruokakuvia

0
Paikallinen Hovilan leipä keräsi ostajia reilu kuukausi sitten Sauvon Elopäivän markkinoilla.

Valtakunnallinen “Suomi syö ja juo” -hanke kerää tänä syksynä verkon kautta arjesta kertovia ruoka-aiheisia kuvia museokokoelmiin. Kuka tahansa voi 9.9.-30.11.2013 lisätä osoitteessa  www.suomisyojajuo.fi omasta arjestaan kertovan ruoka-aiheisen kuvan museoiden käyttöön. Lisäksi toivotaan, että lähetettäviin valokuviin lisätään monipuolisia taustatietoja, jotta ne kertoisivat mahdollisimman paljon myös niitä tulevaisuudessa katsoville ja tutkiville. Lähetettyjä kuvia voi katsella hankkeen verkkosivustolla.
Keruun kohteeksi valittiin ruoka- ja juomakulttuuri siinä tapahtuvien nopeiden muutosten vuoksi. Hankkeen tavoitteena on myös testata sosiaalisen median tarjoamia mahdollisuuksia museoiden kokoelmatyölle. Verkkosivuston kautta kerätyistä ruokakuvista valittu otos tallennetaan Museoviraston kuvakokoelmiin.

Paikallinen Hovilan leipä keräsi ostajia reilu kuukausi sitten Sauvon Elopäivän markkinoilla.