Piikkiötä ristiin rastiin vielä viikonloppuna

0
Yhteisöteatterin esittäjät valitsivat kuvaan oman lempiroolinsa asusteet. Iiris Saarikko (71) näytteli muun muassa mummoa, Tiina Vuorisalo (49) suunnistajaa, Hannu Kotilainen (62) viikinkiä, Ronja Saario (8) ja Piia Virtanen (37) mummoa, Iida Virtanen (12) viikinkiä, Aleksi Saario (12) maanrakentajaa, Mikko Madetoja (12) baarikärpästä, Mari Saario (38) suunnistuskisan vetäjää. Muusikkona toimi Päivi Korvensyrjä. Edessä istuu ohjaaja Suvi Kanniainen. Timo Vuorisalo puuttuu kuvasta.
Yhteisöteatterin esittäjät valitsivat kuvaan oman lempiroolinsa asusteet. Iiris Saarikko (71) näytteli muun muassa mummoa, Tiina Vuorisalo (49) suunnistajaa, Hannu Kotilainen (62) viikinkiä, Ronja Saario (8) ja Piia Virtanen (37) mummoa, Iida Virtanen (12) viikinkiä, Aleksi Saario (12) maanrakentajaa, Mikko Madetoja (12) baarikärpästä, Mari Saario (38) suunnistuskisan vetäjää. Muusikkona toimi Päivi Korvensyrjä. Edessä istuu ohjaaja Suvi Kanniainen. Timo Vuorisalo puuttuu kuvasta.
Yhteisöteatterin esittäjät valitsivat kuvaan oman lempiroolinsa asusteet. Iiris Saarikko (71) näytteli muun muassa mummoa, Tiina Vuorisalo (49) suunnistajaa, Hannu Kotilainen (62) viikinkiä, Ronja Saario (8) ja Piia Virtanen (37) mummoa, Iida Virtanen (12) viikinkiä, Aleksi Saario (12) maanrakentajaa, Mikko Madetoja (12) baarikärpästä, Mari Saario (38) suunnistuskisan vetäjää. Muusikkona toimi Päivi Korvensyrjä. Vasemmalla edessä istuu ohjaaja Suvi Kanniainen. Timo Vuorisalo puuttuu kuvasta.

Piikkiöläisistä muistoista muodostui jälleen yhteisöteatteria, kun Kylämatka-hanke rantautui toista kertaa paikkakunnalle. Teatteri-ilmaisun ohjaaja Suvi Kanniainen keräsi keväällä piikkiöläisten paikallisyhdistysten kanssa tarinoita ja järjesti muistelutapaamisia, ja syksyn mittaan näyttelijä-työryhmä teki kerätyistä ja omista muistoistaan esityksen.

Mukana on tietenkin piikkiöläinen suunnistuksen maailmanmestari Liisa Veijalainen, evakot Johanneksenpitäjästä, Huvitus-omenat ja tulipalo palokunnan talossa. Esille tulee niin M. A. Numminen ja Salvelan baari, Karkkimaailma, Teppalan pahansisuisen piian huussiretki kuin kirkkoherra-isäänsä huiputtanut poika. Välissä pohditaan, mitä on koti, arki ja pyhä.

Näyttelijät itse kertovat nauttineensa projektista koko matkan ajalta. Hysteeristä naurua herätti varsinkin Teppalan piian pylly ja sukkapastori. Monet olivat konkareita: viime vuonna oli niin hauskaa, että mukaan haluttiin tulla tänäkin vuonna.

Piikkiötä ristiin rastiin esitetään vielä lauantaina ja sunnuntaina Pontelassa.

Kylämatka-hankkeissa työstetään paikallisia muistoja monilla eri tavoilla. Idea on kotoisin Annamari Karjalaisen yhteisöteatteriprojektista.