Tomppo juoksi SE:n

0

Kaarinalainen Jari Tomppo rikkoi Ruotsissa, Skövden ultrajuoksufestivaalissa, Seppo Leinosen vuonna 1989 tekemän 24 tunnin ratajuoksun Suomen ennätyksen. Lohjalaista ultrajuoksun erikoisseuraa Endurancea edustava 47-vuotias Tomppo paransi ennätystä viidellä kilometrillä lukemiin 239 kilometriä ja 417 metriä.
Tulos on Tompon uran toiseksi paras vuorokaudenjuoksuissa. Hän raastoi vuosi sitten Katowicessa 24 tunnin MM-kilpailussa kuudenneksi edelleen voimassa olevalla tiejuoksun Suomen ennätystuloksella 252,250 kilometriä.
Tomppo voitti Skövdessä miesten kilpailun ylivoimaisesti 15 kilometrin erolla seuraavaan, mutta sai kovimman vastuksen naisten kilpailun voittaneelta 24-vuotiaalta ruotsalaiselta, Yudith Hernandezilta. Nuori ruotsalainen juoksi naisten Pohjoismaiden ennätyksen 234,146 kilometriä.
Kaarinalaista Finnish Marathon Runnersia edustavat Jyrki Kukko ja Heli Lehtinen ravasivat Skövdessä 100 kilometrin ratajuoksun uudet Suomen ennätykset 7.34.53 ja 9.57.32. Kukko paransi Ari Mustalan vuonna 1999 juoksemaa Suomen ennätystä yli 25 minuuttia ja omaa ennätystään kahdella minuutilla. Hän on Suomen kaikkien aikojen tilastossa seitsemäntenä. Lehtinen on satasella Suomen kaikkien aikojen naisten tilastossa kuudentena ajalla 9.28.14.