Kaustinen kutsuu Varsinais-Suomea

0

Suomen suurin kansanmusiikkifestivaali Kaustinen Folk Music Festival nimeää jokaiselle vuodelle oman maakuntateeman. Ensi heinäkuussa, 7.-13.7.2014, teemana on Varsinais-Suomi. Varsinais-Suomen Pelimanniyhdistys ry on ryhtynyt koordinoimaan teemavuoden toteuttamista ja kutsunut yhteistyöhön lukuisia muita kansanmusiikin parissa toimivia yhdistyksiä ja yhteisöjä.
Festivaaliviikon aikana maakunnan pelimannien ja kansantanssijoiden on tarkoitus esiintyä useissa konserteissa sekä pienemmillä että suuremmilla kokoonpanoilla. Teeman kohokohtana on loppuviikosta toteutettava, alueen kansanmuusikot, -laulajat ja -tanssijat kokoava varsinaissuomalainen kavalkadi, jonka käsikirjoittajana ja juontajana toimii runoilija Heli Laaksonen. Tanssikoreografiat toteutetaan Turun Kansantanssin Ystävien ohjaajien yhteistyönä.
Varsinais-Suomen Pelimanniyhdistys haluaa tähdentää, että kaikki aiheesta kiinnostuneet maakunnan kansanmuusikot, kansanlaulajat ja kansantanssijat otetaan ilomielin mukaan. Yhteyttä kannattaa ottaa Varsinais-Suomen Pelimanniyhdistykseen.