Poliisi varoittaa kotibileiden riskeistä

0

Varsinais-Suomen poliisilla on tutkittavana nuorten kotibileitä koulujen alkamisen jälkeen. Tapauksissa on muun muassa anastettu omaisuutta, hajotettu tai sotkettu paikkoja. Yleensä juhliin on tullut kutsumattomia kuokkavieraita ja juhlat eivät ole enää pysyneet juhlien järjestäjän hallinnassa. Kutsut leviävät helposti sosiaalisessa mediassa vaikkakin tapahtumakutsu olisi “suljettu”. Paikalla ei ole käynyt aina illan aikana poliiseja. Vanhempien palatessa kotiin juhlien tuhot ovat paljastuneet. Tämän jälkeen vanhemmat ovat tehneet poliisille rikosilmoituksen.
Tapahtumien kulku jää usein epäselväksi. Nuoret eivät pysty kertomaan tarkasti tapahtumista mahdollisen alkoholinkäytön takia sekä tiedot mahdollisista epäillyistä ovat “mutu” -tuntumaan ja “huhu” -puheisiin perustuvia. 20 – 60 nuoren kotibileiden jälkiselvittelyssä eivät välttämättä tekijät selviä koskaan. Omaisuus jää kateisiin ja vahingonkorvausvaatimuksille ei löydy maksajaa.
Poliisi pyytää varsinaissuomalaisten nuorten vanhempien huolehtimaan, että tulevaisuudessa mahdollisten nuorten juhlien valvonta hoidetaan asianmukaisesti omaisuuden suojelemiseksi. Vanhempien tulee tiedostaa riskit, joita kotibileiden järjestämisessä on.