Kaupunginhallitus: Kaarina ei nosta veroja vaan lainaa

0
Ensi vuoden veroprosentteja pohditaan parhaillaan.

 

Ensi vuoden veroprosentteja pohditaan parhaillaan.
Ensi vuoden veroprosentteja pohditaan parhaillaan.

Kaupunginhallitus päätti olla korottamatta veroprosenttia. Ensi vuoden verot ovat siis kaupunginhallituksen ehdotuksessa samansuuruiset kuin nyt: kunnallisvero 19%, kiinteistöverojen yleinen prosentti 1%, vakituinen asuinrakennus 0,35%, rakentamaton rakennuspaikka 3%. Yleishyödyllisiltä yhteisöiltä ei peritä kiinteistöveroa.

Lopullisen päätöksen veroprosenteista tekee valtuusto.

Näillä veroprosenteilla ensi vuoden tulos tulee jäämään alijäämäiseksi yli miljoonan euron verran. Kaarinan lainamäärää on kasvatettava seitsemällä miljoonalla eurolla, mikäli investointisuunnitelmista aiotaan pitää kiinni.

Tätä uutista on korjattu 13.11.2013. Kaupungin pöytäkirjoissa oli kiinteistöverosta virheelliset prosenttiluvut, ja Kunnallislehti toisti ne virheellisinä.