Maksuton influenssarokotus käytännössä kaikille halukkaille

0

Viime viikolla aloitetut kausi-influenssarokotukset kattavat niin monta ryhmää, että käytännössä rokotuksen saavat kaikki halukkaat. Maksuton kausi-influenssarokote koskee periaatteessa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, raskaana olevia, kaikkia 65 vuotta täyttäneitä, kaikkia 6-35 kuukauden ikäisiä lapsia, sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvia, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiriä ja varusmiespalvelukseen astuvia miehiä sekä vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvia naisia.
Tänä vuonna ilmaisen influenssarokotteen saavat myös ne, joiden lähipiirissä on vakavalle influenssalle altis henkilö. Erityisen tärkeä influenssarokote on niille, jotka ovat tekemisissä pitkäaikaissairaiden, ikääntyneiden ja imeväisten kanssa. Alle kuuden kuukauden ikäisiä lapsille rokotetta ei voi antaa, mutta lähipiirin rokottaminen antaa lapselle lisäsuojaa ja pienentää sairastumisriskiä.
– Virus voi tarttua lyhyessäkin kontaktissa, joten turhia rokotuksia ei ole, todetaan Paimion-Sauvon terveyskeskuksesta.