Myrskypuuskia luvassa Etelä- ja Keski-Suomeen

0

Ilmatieteen laitoksen 30. marraskuuta tekemän ennusteen mukaan sunnuntaina 1. joulukuuta pohjoisen ja luoteen välinen tuuli voimistuu alkuillasta alkaen Kokkola-Kuopio-Joensuu -linjan eteläpuolella hyvin puuskaiseksi. Sunnuntai-iltana tuuli on voimakkainta läntisissä maakunnissa Pohjanmaalta Varsinais-Suomeen ulottuvalla alueella. Maanantain vastaisena yönä ja maanantaiaamuna tuuli on voimakkaimmillaan Suomenlahden rannikolla sekä idässä.

Puuskainen tuuli voi kaataa puita ja aiheuttaa paikoin sähkökatkoja, sillä routatilanne on yhä heikko, ja aikaisemmissa tuulitilanteissa vahingoittuneet puut kaatuvat tuulessa nyt helpommin.

Myös merellä myrskyää, aluksi pohjoisempana mutta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä tuuli voimistuu myös eteläisillä merialueilla myrskylukemiin. Merillä 25 metriä sekunnissa puhaltavia keskituulia on pari kertaa vuodessa.