Noita Nokkavaa harjoitellaan juuri nyt

0
Joulunäytelmässä ovat mukana muun muassa (eturivissä oikealta) Justus Pietilä, Saara Vähämiko, Nelly Petterson, Klaara Entonen ja Ella-Mari Varho. Takarivissä on (oikealta) Iida Hurskainen, Miikka Mäntylä, Emma Laaksonen, Milena Pietilä, Mette Nurola, Vilma Koskela ja Jutta Saaristo.
Joulunäytelmässä ovat mukana muun muassa (eturivissä oikealta) Justus Pietilä, Saara Vähämiko, Nelly Petterson, Klaara Entonen ja Ella-Mari Varho. Takarivissä on (oikealta) Iida Hurskainen, Miikka Mäntylä, Emma Laaksonen, Milena Pietilä, Mette Nurola, Vilma Koskela ja Jutta Saaristo.
Joulunäytelmässä ovat mukana muun muassa (eturivissä oikealta) Justus Pietilä, Saara Vähämiko, Nelly Petterson, Klaara Entonen ja Ella-Mari Varho. Takarivissä on (oikealta) Iida Hurskainen, Miikka Mäntylä, Emma Laaksonen, Milena Pietilä, Mette Nurola, Vilma Koskela ja Jutta Saaristo.

Paimion lapsi- ja nuorisoteatteri järjestää ensimmäisen kerran historiansa aikana joulunäytelmän. Juuri nyt työstetään kovalla kiireellä näytelmää Noita Nokkavasta, jonka sydämessä alkaa tapahtua kummia, kun joulupukki lähettää hänen luokseen kaikkein kiukkuisimman tonttunsa.

Näytelmän ohjaavat Elina Vepsäläinen ja Anni Kotiranta, jotka ovat lapsesta saakka olleet mukana Paimion lapsi- ja nuorisoteatterissa. Ohjaustyö on heidän ensimmäisensä.

He kertovat jännittäneensä, osaisivatko aikatauluttaa harjoitukset oikein ja riittäisikö aika. Kaikki on kuitenkin mennyt hyvin.

– Meillä kummallakin on välivuosi opinnoissa, ja Merita Seppälä kysyi, haluttaisiinko kokeilla ohjaamista. Innostuttiin, Vepsäläinen ja Kotiranta taustoittavat.

– Olen käynyt päiväkodista saakka katsomassa nuorisoteatterin näytelmiä. 5-luokkalaisena uskalsin itsekin ystävän kanssa mukaan, kun lehdessä oli mainos, kertoo Vepsäläinen.

Kotiranta tuli ensimmäisen kerran mukaan teatteriin Tuhkimo-näytelmään, Vepsäläisen ja saman ystävän vetämänä.

Joulunäytelmässä Tonttu Topakkaa esittää 8-luokkalainen Lassi Turve.

– Tulin lapsi- ja nuorisoteatteriin alun perin silloin, kun Miikka Mäntylä oli hölmöläisnäytelmässä mukana ja kysyi mukaan. Sanoin, että totta kai. Olen pienestä saakka tykännyt näytellä, Lassi kertoo.

8-luokkalainen Vilma Koskela tulkitsee joulumuorin roolia ja ajaa harjoituksiin Marttilasta saakka. Hänen äitinsä oli nuorena kesäteatterissa, ja kun Myrskyluodon Maijaa näyteltiin, sekä Vilma että hänen äitinsä tulivat mukaan teatteriin.

Vepsäläisen ja Kotirannan lempiosa joulunäytelmästä on kohtaus, jossa tonttu Topakka ja noita Nokkava tapaavat ensimmäisen kerran ja riita alkaa kipinöidä. Lisäksi loppukohtaus ja siinä Kotirannan säveltämä musiikki ovat olleet heille erityisen mieleen. Lassi taas pitää eniten pahis-kohtauksesta, jossa on Mäntylä ja kolme luirua.

Noita Nokkavaa näyttelee Jutta Saaristo. Joulupukkina esiintyy Ville Kuosmanen.

Joulunäytelmästä löytyy lisää tietoa 29.11.2013 Kunnallislehdestä. Lisäksi Kuntsarin verkkosivuilta löytyy näytelmän harjoituksista kuvagalleria.

Noita Nokkavan joulurakkaus 4.12.–15.12 Apila-teatterissa.