Nuorten rikostutkinta takaisin Kaarinaan

0
Nuorisotila Ampperin rikottu ikkuna korjattiin torstaina aamulla.
Nuorisotila Ampperin rikottu ikkuna korjattiin torstaina aamulla.
Nuorisotila Ampperin rikottu ikkuna korjattiin torstaina aamulla.

Lasten ja nuorten tekemien rikosten tutkinta siirtyi takaisin paikalliseksi. Paimion, Sauvon, Kaarinan ja Liedon lapsiin ja nuoriin liittyvät poliisiasiat on kuluvasta viikosta saakka hoidettu Kaarinan poliisiasemalla Turun lapsiin ja nuoriin erikoistuneen yksikön sijaan.

Syynä on tutkinnan ruuhkautuminen Turussa sekä se, että paikalliset poliisit tuntevat paikalliset nuoret.

Rikokset, joissa lapset ja nuoret ovat uhreina, kuten seksuaalirikokset, tutkitaan yhä Turussa.

Kaarinan keskustassa on koko syksyn ollut poikkeuksellisen paljon nuorten häiriköintiä ja ilkivaltaa. Osa teoista on vakavia.

Ylikonstaapeli Jorma Lampinen kehuu keskustan nuorisotila Ampperin toimintaa. Hän pelkää, että häiriköinnin vuoksi nuokkari suljetaan, kun parempi ratkaisu olisi pitää sitä auki molempina viikonlopun päivinä pelkän perjantain sijaan.
– Kun nuokkari on auki, häiriköintiä ei ole. Silloin, kun se on kiinni, tehdään paljon pahaa.

Kunnallislehti kyseli arki-iltana keskustassa pörränneiltä nuorilta, mitä häiriköinnin estämiseksi voisi tehdä. Alexiksi, Sakuksi, Juno-faniksi ja Maijaksi esittäytyneet nuoret kertoivat, että ainakaan opettajilla ei ole vaikutusvaltaa. Poliisi saa mielellään tulla juttelemaan, mutta ei huonolla tuulella.

Lisää aiheesta 15.11.2013 Kunnallislehdessä.