HERKKUJA KIVOIHIN KOTI-ILTOIHIN

0

Uuniperunat maistuvat juuri nyt erityisen hyviltä, tarjoa niitä erilaisten täytteiden kera. Valitse uuniperunoiksi suuria tasakokoisia jauhoisen lajikkeen perunoita. Pese perunat hyvin ja kääri ne yksitellen folioon. Kypsennä uunissa 200 asteessa reilun tunnin ajan. Valmista täytteet perunoiden kypsyessä. Kun perunat tuntuvat folion läpi sormella painettaessa pehmeiltä ne ovat kypsiä. Tee kypsään perunaan ristiviilto ja puserra niin, että peruna avautuu. Laita sitten valmistamaasi täytettä perunan päälle ja nauti.

KASVISTÄYTE UUNIPERUNOILLE

1 punainen paprika

1 pieni sipuli

½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja

200 g maustamatonta tuorejuustoa

basilikaa

mustapippuria myllystä

suolaa maun mukaan

ripaus sokeria

Paloittele paprikat pieniksi kuutioiksi, silppua sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Yhdistä ainekset ja mausta.

KINKKUTÄYTE UUNIPERUNOILLE

100 g palvikinkkua

100 g herneitä

1 suolakurkku

1 omena

puolikas punasipuli

Kastike:

2 dl kermaviiliä

1 rkl viinietikkaa

mustapippuria myllystä

suolaa maun mukaan

Kuutioi kinkku, suolakurkku ja omena pieniksi kuutioiksi, silppua sipuli. Laita kinkku, herneet, suolakurkku, omena ja sipuli kulhoon. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita mukaan.