Jeesuksella uusia nimiä

1

EvankeliumiPAKKunnallisevankeliumi 2013

Siihen aikaan antoi keisari käskyn, että koko valtakunnassa oli toimitettava sote- ja kuntarakenneuudistus. Tämä rakennemuutos ei ollut ensimmäinen ja tapahtui Valtiovarainministeriön ollessa Suomen käskynhaltijana. Kaikki menivät kirjoittautumaan kuntaliitosluetteloon, kukin omaan kaupunkiinsa.

Niin myös Joosef lähti vanhasta kunnastaan ja meni kuntaliitos-selvityksiä varten uuden kaupungin keskitettyihin palvelutoimintoihin. Hän lähti sinne yhdessä kihlattunsa Marian kanssa, joka odotti lasta. Heidän siellä ollessaan tuli Marian synnyttämisen aika, ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, koska sote-uudistusten ja sähköiseen asiointiin siirtymisen vuoksi heidän nimensä olivat hävinneet sairaaloiden luetteloista.

Sillä seudulla oli kaupungin päättäjiä yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi herrojen enkeli, ja herrojen kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi päättäjät, mutta enkeli sanoi heille: ”Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille syntynyt uusi suurkunta. Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä.” Ja samalla hetkellä oli enkelin ympärillä suuri kunnallinen sotajoukko, joka ylisti kuntarakennetta sanoen:

Suurkunnan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joista se pitää huolta.

Kun enkelit olivat menneet takaisin, päättäjät sanoivat toisilleen: “Nyt talliin! Siellä me näemme sen, mitä on tapahtunut, sen, minkä herrat meille ilmoittivat.” He lähtivät kiireesti ja löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä. Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli lapsesta sanottu. Kaikki, jotka kuulivat päättäjien sanat, olivat ihmeissään, sillä he kutsuivat Jeesus-lasta monilla uusilla nimillä: vetovoimaiseksi Turun seuduksi, yrittäjämyönteisyydeksi, organisaatiomuutokseksi, tuulivoimakaavaksi, yksityisen hoidon palveluseteliksi, valtionosuudeksi, ennalta ehkäiseväksi toimenpiteeksi, matalan kynnyksen palveluksi, myyntiennusteeksi, keskittämiseksi sekä toimintojen virtaviivaistamiseksi.

Mutta Maria kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut, ja tutkisteli sitä. Hän tiesi sydämessään, että hänen poikansa tulisi tekemään suuria ihmeitä, mutta epäili, pystyisikö yksikään päättäjien hänelle antamasta nimistä niihin.

Päättäjät palasivat kiittäen ja ylistäen Byrokratiamahtia siitä, mitä olivat kuulleet ja nähneet. Kaikki oli juuri niin kuin heille oli sanottu.

Riemukasta joulua Kunnallislehden lukijoille!

(Kunnallislehden pääkirjoitus 23.12.2013 lehdessä, mukaeltu Luukkaan kauniista evankeliumista 2:1–20)

1 KOMMENTTI

  1. Kirjoitus on mauton pila Raamatun kertomuksesta .Joulun Herran syntyminen on niin suuri ja pyhä asia,että on halpamaista tehdä siitä pilaa.Olisitte julkaisseet jouluevankeliumin sellaisena kuin se on Raamatussa
    .Varjelkoon,jos kyseessä olisi muslimien kirjoituksista tehty pila,mitä tapahtuisikaan.
    Rauhallista Jeesuksen syntymäjuhlaa sitä viettäville!

Kommenttien lisääminen on estetty.