Kirjasto tulee, virastotaloa ei ehkä laajenneta

0
Kaupunginjohtaja Harri Virta oli tiistaina mukana esittelemässä Kaarinan uutta talousarviota.
Kaupunginjohtaja Harri Virta oli tiistaina mukana esittelemässä Kaarinan uutta talousarviota.
Kaupunginjohtaja Harri Virta oli tiistaina mukana esittelemässä Kaarinan uutta talousarviota.

Kaarinan ensi vuoden budjetista keskusteltiin kaupunginhallituksessa pitkään maanantai-illalla, ja kokous saatiin päätökseen vasta kello 23.05. Tuloksena oli yksimielinen esitys, joka esiteltiin tiistaina medialle.

Lopullisen päätöksen tulevan vuoden rahankäytöstä tekee valtuusto ensi maanantaina.

Kaupunginhallituksen esityksessä uutta pääkirjastoa lähdetään suunnittelemaan pikaisesti, sillä eilen tuli tieto, että valtionosuudet kirjaston rakentamiseen jäävät todennäköisesti saamatta. Valtionosuuksien vuoksi rakentaminen olisi aloitettu vasta vuonna 2017.

Virastotalon laajennushanke jätettiin pois ainakin ensi vuoden budjetista.

Investoinneista Littoisten päiväkoti on isoimpia (1,7 miljoonaa). Tiestön uusintapäällystyksiin käytetään merkittävä summa rahaa.

Kaarina-lisä säilytetään eikä sen määrään kajota, mutta se kohdennetaan vain alle 2-vuotiaille ja heidän sisaruksilleen. Ensi vuonna selvitellään myös, saisiko ruotsinkielisen alakoulun yhteyteen  ruotsinkielisen yläkoulun.

Budjetti on alijäämäinen noin puolentoista miljoonan euron verran. Aikaisemmista esityksistä talousarviota oli saatu 700 000 euroa pienemmäksi. Vuosikate on lähes 6 miljoonaa euroa. Korolliset lainat kasvavat noin 6 miljoonaa euroa.

– Tällä on hyvä mennä valtuustoon. On ollut hyvä yhteinen tahto päällä. Tuskin kuitenkaan päästään äänestämättä läpi, kommentoi valtuuston puheenjohtaja Matti Ranne.

Talousarviosta lisää tietoa 5.12.2013 Kunnallislehdestä.