Paimionjokivarren miehet jatkosodassa

0

Huomattava osa paimiolaisista palveli jatkosodassa Varsinais-Suomen rykmentin eli JR 35:n riveissä. Rykmentin 1. pataljoonan muodostivat Paimio, Tarvasjoki, Marttila ja Koski. Tämän Paimionjokivarren miesten pataljoonan taival oli pitkä ja ajoittain tuskainen. Pataljoonaa – kuten koko rykmenttiäkin – komennettiin kerta toisensa jälkeen sodankin mittapuulla pahoihin paikkoihin. Lomissa oli pitkiä taukoja, ja muutaman kerran jouduttiin taistelemaan päiväkausia ilman ravintoa ja lepoa.

Monelle nykypaimiolaiselle paikkakunnan miesten vaiheet jatkosodassa ovat hämärän peitossa. Joku saattaa tietää, että matkaan lähdettiin kesäkuussa 1941 kansanopistolta ja Tillintuvalta, mutta seuraavat paikannimet, kuten Kaltimo, Korpiselkä, Käsnäselkä, Kolatselkä, Palalahti ja Vieljärvi eivät enää kerro mitään.

Seuraava Kunnallislehti ilmestyy itsenäisyyspäivän johdosta jo huomenna torstaina. Lue huomisesta lehdestä, minkälainen oli JR 35:n ja Paimionjokilaakson miesten sotatie, ja minkälaisia paimiolaismiehiä rintamalla oli. Sotamuistojaan kertaa myös Koski TL:ssä nykyisin asuva talvi- ja jatkosodan veteraani Tarmo Ahti, 98.

Lue lisää 05.12.2013 Kunnallislehdestä