Turhia hätäpuheluita entistä vähemmän

0

Joulunaika ja vuodenvaihde ovat olleet perinteisesti vuoden kiireisintä aikaa hätäkeskuksissa. Hätäkeskuslaitoksen kehittämistoiminnan johtajan Teemu Lehden mukaan hätäpuheluiden määrät lähtivät kuitenkin tänä jouluna laskuun.
Hätäkeskukset vastaanottivat joulunpyhinä 20 000 puhelua, joista tahattomia virhesoittoja tai ilkivaltaisia puheluita oli 5600. Edellisenä jouluna hätänumeroon soitettiin 24 000 puhelua, joista hätänumeroon kuulumattomia oli 8000.
Teemu Lehti toivoo, että myös tuleva vuodenvaihde sujuu rauhallisissa merkeissä. Hän muistuttaa, että hätänumeroon tulisi soittaa vain todellisissa hätätilanteissa.
– Esimerkiksi ilotulitteiden käyttölupaa ei tiedustella hätänumerosta. Neuvoa ilotuliteasioissa antavat paikalliset pelastuslaitokset, joiden yhteystiedot löytyvät pelastustoimen nettisivuilta (www.pelastustoimi.fi).