Laaja mökkimurtosarja selvisi

0

Turun pääpoliisiasemalla on saatu selvitettyä laaja mökkimurtosarja. 39-vuotias turkulainen mies ja 16-vuotias nuorimies olivat yksissä tuumiin syksyn aikana kierrelleet Turun ja lähiympäristön saaristossa ja murtautuneet useisiin kesäasuntoihin. Poliisin tietoon on tullut kaikkiaan 86 eri tapausta.

Rikosten aikana mökkeihin on aiheutettu huomattavia vahinkoja ja tehty myös ilkivaltaa. Anastettu omaisuus on ollut melkoisen vähäarvoista ja aiheutetut vahingot ovat olleet huomattavat suhteessa anastetun omaisuuden arvoon. Mökeistä on viety kaikenlaista arkipäiväistä omaisuutta vessapaperista ja teepusseista televisioihin ja painepesureihin.

Suurin osa omaisuudesta on saatu palautettua asianomistajille, mutta poliisin hallussa on vielä esineitä, joiden omistajaa ei tiedetä. Rikoksen kohteiksi on joutunut mökkejä mm. Paraisilla, Nauvossa, Sauvossa, Kemiössä ja Turun lähisaaristossa.