Miila kyselee Paimion reentekijöistä

0
Rekiretki jäällä Paimiossa vuonna 1936. Kuva on Paimion perinneyhdistykseltä.
Rekiretki jäällä Paimiossa vuonna 1936. Kuva on Paimion perinneyhdistyksen kokoelmasta.
Rekiretki jäällä Paimiossa vuonna 1936. Kuva on Paimion perinneyhdistyksen kokoelmasta.

Tulevan käsityömuseo Miilan tammikuun kysymys koskee rekiä. Paimio oli takavuosina  tunnettu taitavista reentekijöistä, ja ajopelejä tehtiin vielä 1900-luvun alussa myyntiin. Rekiä käytiin kaupittelemassa ainakin Turussa markkinoilla.
Parhaillaan Miila yrittää selvittää, mistä paimiolaisen reen tunnistaa. Mikä erottaa sen esimerkiksi viipurilaisesta tai uskelalaisesta reestä? Onko sinulla paimiolainen reki, kuva siitä tai tietoa paimiolaisesta reestä ja reen valmistajista? Entä löytyykö tarinoita tai tietoja rekipeitoista?

Reki-tietoja ja -muistoja voi lähettää tänne Kuntsarin verkkosivuille, Miilan tai Kuntsarin Facebook-sivuille tai suoraan Miilaan (050 523 4632, tuomola@paimio.fi).