Hautojen ainaishoito päättyy Piikkiössä

0
”Ikuisessa hoidossa” olevia hautoja on Piikkiössä 163 kappaletta.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kirkkoneuvosto on nyt tehnyt virallisen päätöksen, että Piikkiön seurakunnan nimissä tehdyt hautojen ainaishoitosopimukset lakkautetaan ensi kuun alussa. Kuntayhtymän laskelmien mukaan rahaa pitäisi olla rahastoituna yli 1,2 miljoonaa euroa, jotta ainaishoitoja voitaisiin pysyvästi jatkaa. Tosiasiassa rahaa ei ole lainkaan, koska myös määräaikaisten hoitositoumusten rahat ovat loppuneet Piikkiön hautainhoitorahastosta.

Piikkiön seurakunnan liityttyä vuoden 2009 alussa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymään, hautainhoitorahaston rakenteellinen varattomuus kävi nopeasti ilmi. Hautojen hoitoa on jatkettu, mutta seurakuntayhtymä on kirjannut omaan taseeseensa saatavaksi sen summan, joka on käytetty hautainhoitoon Piikkiössä.

Kaikki itsenäisen Piikkiön aikana tehdyt määräaikaiset haudanhoitosopimukset kuitenkin toteutetaan sopimuksen mukaisesti. Seurakuntaliitoksen jälkeen hoitosopimukset on tehty Turun hautainhoitorahaston kautta, soveltaen yhteistä hinnastoa.

”Ikuisessa hoidossa” olevia hautoja on Piikkiössä 163 kappaletta.
”Ikuisessa hoidossa” olevia hautoja on Piikkiössä 163 kappaletta.