Postin varhaisjakelu Lounais-Suomessa TS-Yhtymän omistamalle jakeluyhtiölle

2

Itella Posti Oy on etsinyt ratkaisua sanomalehtien varhaisjakeluun Lounais-Suomessa.  Itella Posti Oy ja Lounais-Suomen Tietojakelu Oy ovat solmineet liiketoiminnan luovutussopimuksen, jonka mukaisesti sanomalehtien varhaisjakelutoiminta Lounais-Suomen alueella siirtyy 1.10.2014 alkaen Lounais-Suomen Tietojakelu Oy:n hoitamaksi. Siihen asti Itella Posti hoitaa varhaisjakelun nykyisellä tavalla.

Itella Posti on käynyt eri puolilla Suomea neuvotteluja varhaisjakelusta tarkoituksenaan muuttaa tappiollinen liiketoiminta kannattavaksi. Nykyisillä levikkimäärillä ja hinnoilla sekä nykyisellä tavalla toteutettuna sanomalehtien varhaisjakelu ei ole ollut Itella Postille kannattavaa.

– Olemme tehneet pitkään hyvää yhteistyötä TS-Yhtymän kanssa ja hakeneet ratkaisuja varhaisjakelun kustannuskehitykseen. Uskon, että tämän muutoksen myötä lehtitalo pääsee kehittämään tuotteidensa jakelua niistä tarpeista ja lähtökohdista, joihin heillä itsellään on myös pitkällä tähtäimellä paras näkyvyys, sanoo johtaja Risto Savikko Itella Postista.

TS-Yhtymän päätöksen perusteena on halu varmistaa jakelun kustannustehokkuus ja hyvä laatu myös jatkossa.

– Jakelutoiminnan harjoittaminen omassa yhtiössä mahdollistaa toiminnan kehittämisen, ensisijaisesti sanomalehtien tarpeet huomioiden. Turun Sanomilla on Lounais-Suomessa yli 100 000 tilaajaa ja haluamme tarjota asiakkaillemme laadukkaan ja toimivan varhaisjakelun myös tulevaisuudessa, toteaa toimitusjohtaja Jaakko Ketonen Turun Sanomat Oy:stä.

Liikkeenluovutuksen yhteydessä Itella Postin työntekijät siirtyvät 1.10.2014 alkaen niin sanottuina vanhoina työntekijöinä Lounais-Suomen Tietojakelu Oy:n palvelukseen.

2 KOMMENTIT

  1. tietojakelu jakoi lehdet ennenkin,sitten posti alkoi jakamaaan ne,työntekijät siirtyivät postin työntekijöiksi ja nyt sitten taas takaisin tietojakeluun.

Kommenttien lisääminen on estetty.