Stressi rasittaa opiskelijoita

0
Anniina Riikonen ja Sonja Salminen Paimion lukiosta tietävät, että lukio-opiskelu rasittaa.

 

Anniina Riikonen ja Sonja Salminen Paimion lukiosta tietävät, että lukio-opiskelu rasittaa.
Anniina Riikonen ja Sonja Salminen Paimion lukiosta tietävät, miten paljon lukio-opiskelu voi ahdistaa.

Peruskoulun jälkeisissä opinnoissa opiskelun määrä kasvaa tuntuvasti aiempaan verrattuna, ja vaatimustaso kiristyy. Osa opiskelijoista stressaantuu tästä, eikä tunnetta helpota se, että tulevaisuus on epävarma mutta ratkaisevia valintoja on jo pakko tehdä.

Anniina Riikonen ja Sonja Salminen ovat Paimion lukion toisella luokalla, ja he kertovat, että ensimmäisenä vuotena lukion yllättävän nopea tahti ja uudenlaiset työmuodot, kuten esseemuotoiset kokeet, todella painoivat heitä.

Ja se, kun haluaa olla kaikessa hyvä, Sonja hymähtää.

Paimion lukiossa järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa voimavarakurssi, jonka aikana harjoiteltiin muun muassa stressinkäsittelykeinoja. Tänä keväänä kurssi on alkamassa uudestaan.

Koulupsykologi Anne Sevón kertoo, että stressaantunut poukkoilee usein asiasta toiseen. Hän ja opinto-ohjaaja Elina Niemi painottavat myös, että stressaajan on opittava tunnistamaan omat henkilökohtaiset varoitusmerkkinsä ja hidastettava ajoissa.

Lue lisää opiskelustressistä ja voimavarakurssista 7.2.2014 Kunnallislehdestä.