Kiertelevät ulkomaalaisryhmät saapuivat

0

Lounais-Suomen poliisi on saanut viime päivinä lukuisia ilmoituksia ulkomaalaisporukoista, jotka yrittävät pysäytellä autoja jopa moottoritiellä. He käyttävät usein verukkeena polttoaineen loppumista ja näin saavat kontaktin pahaa aavistamattomiin autoilijoihin, jotka pysähtyvät auttamaan. Todellisuudessa taustalla on rahan pyytäminen tai jonkin rihkaman kauppaaminen puoliväkisin.

Poliisin mukaan toiminta vaarantaa usein liikennettä, ja valitettavan usein se on myös johtanut auttamishaluisen autoilijan köyhtymiseen muutamalla kympillä. Toistaiseksi seurueet eivät poliisin tiedon mukaan ole käyttäytyneet väkivaltaisesti.

Poliisin neuvo on ehdottomasti olla pysähtymättä tällaisille paikoille, joissa selvästi ulkomaalaisporukka yrittää pysäytellä liikennettä. Asiasta voi ilmoittaa hätäkeskukseen, mikäli näyttää siltä että tilanne on vaaraksi muulle liikenteelle.