Naisten Pankin kampanjakuu on nyt

0
Monissa maissa naiset tuottavat ruokahuollosta 80% mutta saavat tuloista vain 10%, kertovat Amy Spiik, Satu Salovaara ja Maritta Tammio.

 

Monissa maissa naiset tuottavat ruokahuollosta 80% mutta saavat tuloista vain 10%, kertovat Amy Spiik, Satu Salovaara ja Maritta Tammio.
Monissa maissa naiset tuottavat ruokahuollosta 80% mutta saavat tuloista vain 10%, kertovat Amy Spiik, Satu Salovaara ja Maritta Tammio.

Viime päivinä Naisten Pankkiin on törmännyt jatkuvasti, sillä maaliskuu on Naisten Pankin kampanjakuu.

Vapaaehtoisverkostolla on ikää vasta 7 vuotta, ja se on suomalaisnaisten voimin perustettu. Se on saanut lyhyessä ajassa runsaasti näkyvyyttä, ja rahaa on kerätty 6 miljoonaa euroa. Miten tähän on oikein pystytty?

Maritta Tammio, Amy Spiik ja Satu Salovaara ovat Naisten Pankin aktiiveja Varsinais-Suomen solussa. Heidän innostuksensa syyt ovat samankaltaisia: kukin naistenpankkilainen voi auttaa juuri omalla tavallaan, organisaatio on kevyt, ja omin silmin pääsee seuraamaan, mitä apu on saanut aikaiseksi.

Hyväntekeväisyys kolmansissa maissa herättää aika ajoin kritiikkiä: järjestön ylläpito nielee liikaa rahaa, rahat menevätkin rikollisille, hyväntekeväisyydellä ruokitaan elämäntapaa, jossa jäädään riippuvaiseksi länsimaiden lahjoituksista. Näiden sudenkuoppien kiertämiseksi Naisten Pankki on tehnyt poikkeuksellisia ratkaisuja.

Lue lisää Naisten Pankista 14.3.2014 Kunnallislehdestä.