Sähkötupakasta tuli buumi

2
Sähkötupakasta pääsivät vastaamaan Vistan koulun 9C:ltä muun muassa Matias Saarinen, Sarita Oja, Minja Tuomi, Riku Ihalin, Santeri Koski, Eetu Partanen, Joonas Koivunen ja Valtteri Suominen.
Sähkötupakasta pääsivät vastaamaan Vistan koulun 9C:ltä muun muassa Matias Saarinen, Sarita Oja, Minja Tuomi, Riku Ihalin, Santeri Koski, Eetu Partanen, Joonas Koivunen ja Valtteri Suominen.
Sähkötupakasta pääsivät vastaamaan Vistan koulun 9C:ltä muun muassa Valtteri Suominen, Santeri Koski, Joonas Koivunen, Matias Saarinen, Sarita Oja, Minja Tuomi, Riku Ihalin ja Eetu Partanen.

 

Sähkösavukkeista on tullut uusi nuorisobuumi, joka näkyy koulujen pihoilla ja käytävillä yhä taajemmin.

Se on yläkouluikäisten tietoisuuteen ja käyttöön tullut. Viime lukuvuonna jo takavarikoin muutamia sähkötupakoita, mutta nyt viitteitä niistä tulee viikottain, kertoo Vistan koulun rehtori Olli-Pekka Lehtonen.

Huolestuin Lehtonen on siitä, että koulussa on käyty sähkötupakalla myös kauppaa.

Valviran mukaan sähkösavuke ei ole tupakkalain mukainen tupakkatuote, eivätkä tupakointikiellot siis päde sähkösavukkeen käyttöön. Sähkötupakan ostaminen ei myöskään ole ikärajoitettua.

Oppilaat voisivat siis lain mukaan höyrytellä sähkötupakkaa vaikka koululuokassa, mutta todellisuudessa tämä ei ole sallittua.

Vistan koulun 9C:läisten mukaan villitys alkoi syksyllä. Sähkötupakkaa he olivat nähneet koulun käytävillä ja luokassa, mökillä ja koulun pihalla.

Sähkösavuke on tupakan näköinen ja oloinen laite, joka ladataan esimerkiksi tietokoneeseen liitettävän usb-pään avulla. Laitetta imiessä muodostuu savun sijaan höyryä, mutta höyryttely sekä näyttää että tuntuu kurkussa hyvin samantapaiselta kuin tavallinen tupakointi.

Sähkötupakka ei sisällä tupakka-kasvia eikä tuota savua, eikä se aiheuta myöskään savun haittoja, kuten häkää. Sen sijaan laitteen sisälle sijoitetaan nestepatruuna, jossa on veden lisäksi kemikaaleja, yleensä propyleeniglykolia tai glyserolia sekä makuaineita.

Onko sähkösavukkeella höyryttely vaarallista vai ei? Tätä pohditaan 21.3.2014 Kunnallislehdessä.

2 KOMMENTIT

  1. voi voi,kyllä sähkötupakkaa saa myös tupakka-kasvista tehtynä.ei kannata kirjoitella jos ei asiaa tunne.ja muutoinkin sähkötupakka on todettu lääkärien toimesta jopa vaarallisemmaksi kuin normaali savuke.Toki ymmärrän että Paimiossa vedetään henkeen vaikka tinneriä kunhan saadaan vaan nuppi sekaisin,mutta älkää antako niille vanhemmillle jotka lapsistaan välittävät täysin väärää tietoa!

Kommenttien lisääminen on estetty.