Isotalon tilalla tiedetään, että maltti on valttia

0
– Malttia täytyy olla, pellot on erilaisia eri lohkoilla. Mutta kylvöjen aloittamisessa näin poikkeuksellisen ajoissa on puolensa... voi antaa tuon tytönkin harjoitella kylvämistä, viittaa Jarkko Leino esikoistyttäreensä Nooraan, jonka kanssa hän lastasi kylvökoneeseen mallasohran siementä.

– Meillä on viitisen prosenttia kevätkylvöistä tehty, kertoo Jarkko Leino, paimiolaisen Isotalon tilan isäntä. Kylvötyöt alkoivat tilalla pari päivää aiemmin eli harvinaisen ajoissa, kun vertaa vuosia taaksepäin.
– Ei meillä koskaan ole typen levitystäkään aloitettu niin aikaisin kuin nyt, eli kymmenes päivä huhtikuuta, sanoo Terhi Leino ja muistelee, että viime vuonna kylvöt aloitettiin äitienpäivänä.
– Eikä läheskään joka vuosi ole voitu aloittaa edes huhtikuun puolella.
Poikkeuksellisen kuivan syksyn ja lähes lumettoman talven jäljiltä pellot ovat paikoin kuivahtaneet nopeasti. Osalle tilan pelloista pääsee jo hyvinkin kylvämään, mutta osan kuivahtamista saa vielä odotella. Kyysilässä, Ruokolinnan alueella ja Kalevalla näkyy hyvin, että kylvöjä ei vielä yleisesti ole aloitettu, kun taas esimerkiksi Paimionjokilaaksossa pellot ovat jo enimmiltään kylvössä.

– Malttia täytyy olla, pellot on erilaisia eri lohkoilla. Mutta kylvöjen aloittamisessa näin poikkeuksellisen ajoissa on puolensa... voi antaa tuon tytönkin harjoitella kylvämistä, viittaa Jarkko Leino esikoistyttäreensä Nooraan, jonka kanssa hän lastasi kylvökoneeseen mallasohran siementä.
– Malttia täytyy olla, pellot on erilaisia eri lohkoilla. Mutta kylvöjen aloittamisessa näin poikkeuksellisen ajoissa on puolensa… voi antaa tuon tytönkin harjoitella kylvämistä, viittaa Jarkko Leino esikoistyttäreensä Nooraan, jonka kanssa hän lastasi kylvökoneeseen mallasohran siementä.