Kortelainen: sote-sopu edellyttää kuntaliitoksia

0
Onko tässä Turun seudun tuleva kuntajako?

 

Onko tässä Turun seudun tuleva kuntajako?
Onko tässä Turun seudun tuleva kuntajako?

Sosiaali- ja terveyspuolen keskittäminen jättikuntien sijasta viiteen sote-alueeseen herätti toiveita, että koko kuntarakennemuutos haudattaisiin, mutta ainakaan Turun seudulla näin ei vielä ole käynyt.

– Kun selvitetään sotea, vaaditaan kuntarakenteen selvittelyä, ja kun selvitetään kuntarakennetta, pitää selvittää myös sotea, kommentoi kuntajakoselvittäjä Risto Kortelainen.

Kuntajakoselvittäjät esittävät, että Turun seutu rakennettaisiin kolmen vahvan peruskunnan varaan, jotka tuskin ovat kaikkien mieleen.

Paimio ja Sauvo päätyisivät uuteen idän kuntaan, johon liittyisivät myös Lieto, Pöytyä, Aura ja Tarvasjoki. Kaarinan pitäisi laittaa hynttyyt yhteen sitkeästi torjumansa Turun kanssa, ja samaan liittoon astuisivat myös Raisio ja Rusko.

Tämä oli vain keskustelun avaus, ja hyvin avoimella mielellä lähdemme kuuntelemaan kuntien kommentteja. Tässähän voi olla monenlaista variaatiota. Idässä ja pohjoisessa voisi olla vaikkapa kaksi kuntaa kummassakin, Kortelainen toteaa.

Lisää uudesta ehdotelmasta sekä Risto Kortelaisen kommentteja 8.4.2014 Kunnallislehdessä.