Jauheliha ja perunamuusi kuuluvat ehdottomasti yhteen. Mainio muusilaatikko eli lammaspaimenen paistos on mitä parhainta kotiruokaa. Mehevät lindströmin pihvit saavat usein seurakseen kuohkeaa perunamuusia. Lindströmin pihvitaikinasta voi muotoilla myös uunissa kypsennettävän lihamurekkeen. Muusi kannattaa valmistaa jauhoisen lajikkeen perunoista, kiinteistä perunoista tulee yleensä liisterimäistä muusia.
LAMMASPAIMENEN PAISTOS
500 g (lampaan)jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 porkkanaa pieninä kuutioina
2 sellerinvartta pieninä paloina
1 rkl vehnäjauhoja
noin 3 dl lihalientä
2 rkl tomaattipyreetä
timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
400 g papuja tomaattikastikkeessa
Perunamuusi:
1 kg jauhoisia perunoita
1 dl maitoa
2 rkl voita
suolaa maun mukaan
Ruskista jauheliha kevyesti. Lisää kasvikset ja paista noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauhot, lisää lihaliemi, pyree ja mausteet. Hauduta lihakastiketta sen aikaa kun keität perunat muusia varten. Soseuta perunat, lisää maitoa ja mausta, sekoita tasaiseksi. Lisää jauhelihaseokseen pavut, kaada lihaseos uunivuoan pohjalle ja levitä sen päälle perunamuusi. Paista vuokaa 200 asteessa noin puoli tuntia.
LINDSTRÖMIN PIHVIT
600 g jauhelihaa
3 kananmunan keltuaista
1 sipuli silputtuna
2 dl säilykepunajuuria pieninä kuutioina
2 rkl kapriksia hienonnettuna
½ dl punajuuren lientä
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
voita tai öljyä paistamiseen
Kuullota sipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään, muotoile pihveiksi ja paista kypsiksi miedolla lämmöllä. Paista lisäksi sipulirenkaita. Tarjoa kastikkeen ja muusin kanssa.