KUNNON KOTIRUOKAA

0

Jauheliha ja perunamuusi kuuluvat ehdottomasti yhteen. Mainio muusilaatikko eli lammaspaimenen paistos on mitä parhainta kotiruokaa. Mehevät lindströmin pihvit saavat usein seurakseen kuohkeaa perunamuusia. Lindströmin pihvitaikinasta voi muotoilla myös uunissa kypsennettävän lihamurekkeen. Muusi kannattaa valmistaa jauhoisen lajikkeen perunoista, kiinteistä perunoista tulee yleensä liisterimäistä muusia.

LAMMASPAIMENEN PAISTOS

500 g (lampaan)jauhelihaa

1 sipuli silputtuna

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 porkkanaa pieninä kuutioina

2 sellerinvartta pieninä paloina

1 rkl vehnäjauhoja

noin 3 dl lihalientä

2 rkl tomaattipyreetä

timjamia

mustapippuria myllystä

suolaa maun mukaan

400 g papuja tomaattikastikkeessa

Perunamuusi:

1 kg jauhoisia perunoita

1 dl maitoa

2 rkl voita

suolaa maun mukaan

Ruskista jauheliha kevyesti. Lisää kasvikset ja paista noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauhot, lisää lihaliemi, pyree ja mausteet. Hauduta lihakastiketta sen aikaa kun keität perunat muusia varten. Soseuta perunat, lisää maitoa ja mausta, sekoita tasaiseksi. Lisää jauhelihaseokseen pavut, kaada lihaseos uunivuoan pohjalle ja levitä sen päälle perunamuusi. Paista vuokaa 200 asteessa noin puoli tuntia.

LINDSTRÖMIN PIHVIT

600 g jauhelihaa

3 kananmunan keltuaista

1 sipuli silputtuna

2 dl säilykepunajuuria pieninä kuutioina

2 rkl kapriksia hienonnettuna

½ dl punajuuren lientä

suolaa maun mukaan

mustapippuria myllystä

voita tai öljyä paistamiseen

Kuullota sipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään, muotoile pihveiksi ja paista kypsiksi miedolla lämmöllä. Paista lisäksi sipulirenkaita. Tarjoa kastikkeen ja muusin kanssa.