Kuntajakoselvittäjät: Paimio ja Sauvo yhteen

3

Kuntajakoselvittäjät esittävät Turun seudulle aiemman kolmen sijasta nyt peräti viittä eri kuntaa. Aiemmin esitetty ”uusi idän kunta”,  ei ole enää vaihtoehtona.
Eilen neuvottelutilaisuudessa esitettiin, että seudulle rakennettaisiin viiden kunnan rypäs, josta ensimmäinen olisi Turku, joho liitetään Kaarina, Raisio ja Rusko. Toisen kunnan muodostaisivat Naantali ja Masku, kolmannen Kustavi, Mynämäki, Nousiainen, Taivassalo ja Vehmaa, neljännen Aura ja Pöytyä  ja viidennen siis Paimio ja Sauvo. Viimeisen väkiluku olisi reilut 13 000 asukasta.
Kuntajakoselvittäjät Risto Kortelainen, Oiva Myllyntaus ja Antero Ritvanen ovat käyneet nyt kaikissa Turun selvitysalueen 17 kunnassa. Kuntakäyntien perusteella selvittäjät esittävät, että varsinaiset yhdistymisselvitykset sekä myöhemmin yhdistymisesitykset ja yhdistymissopimusluonnokset valmistellaan viidessä kuntaryhmässä syyskuun loppuun mennessä.

Esityksestä lisää 29.4. !

 

3 KOMMENTIT

  1. Uudelle kunnalle pitää saada nimi. Ehdotan nimeksi Karuna. Fortum on äskettäin kaivanut nimen verkkoyhtiölleen Karunan vanhassa meijerissä toimineesta sähkölaitoksesta – “Caruna”. Tiedetään, että Peimarin seudun valaiseva tulevaisuus alkoi Karunasta. Loistava kuntaliitos voitaisiin vahvistaa puolueettomalla nimellä. Uskoisin, että Peimarin seudun edesmennyt “isoiivarikin” hyväksyisi Karunan kaupungin uudeksi nimeksi. Kaupungin osia olisi kolme: Karuna, Sauvo ja Paimio.

  2. Liitoksesta ei olisi Paimiolle mitään hyötä, ei tosin haittaakaan. Mulle ihan sama toteutuu tai ei. Sauvolaiset vissiin ollut, ainakin tähän asti kovin negatiivisia millekkään liitokselle.

Kommenttien lisääminen on estetty.