MUISTA HAUKATA VÄLILLÄ VÄLIPALAA

0

Välipalaksi on mukava syödä jotain hyvää ja helposti valmistuvaa. Tässä pari välipalavinkkiä. Hyvin säilyvää mysliä kannattaa tehdä kerralla isompikin annos. Pellillinen maistuvaa pannukakkua syntyy kuin itsestään ja siitä riittää useammalle syöjälle. Omatekoinen mysli ja tyrnipannukakku sopivat tietysti myös aamupalaksi.

MYSLI

4 dl isoja kaurahiutaleita

1 dl kookoshiutaleita

1 dl mantelilastuja

1 dl pähkinöitä (esim. pekaanipähkinä)

½ dl juoksevaa hunajaa

½ dl rypsiöljyä

½ dl rusinoita

2 dl kuivattuja marjoja (esim. mustikoita, karpaloita, puolukoita)

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, mantelilastut ja vähän rouhitut pähkinät sekä hunaja ja öljy. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda uunissa 150 asteessa noin 40 minuuttia. Sekoittele välillä. Anna seoksen jäähtyä ja lisää rusinat sekä kuivatut marjat. Voit käyttää myös pilkottuja kuivattuja hedelmiä esim. aprikooseja sekä viikunoita. Säilytä kannellisessa astiassa huoneenlämmössä. Tarjoa myslin kanssa maitoa, jogurttia tai viiliä.

TYRNIPANNUKAKKU

3 kananmunaa

1 tl suolaa

1 ½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

8 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja

½ dl tyrnijauhetta

1 tl leivinjauhetta

75 g margariinia tai voita sulatettuna

Vatkaa munat kevyesti, lisää sokerit ja suola. Lisää maito. Sekoita vehnäjauhot, tyrnijauhe ja leivinjauhe keskenään, lisää taikinaan siivilän läpi. Lisää lopuksi sulatettu rasva. Anna taikinan turvota hetki. Kaada leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa hillon kanssa. Voit käyttää myös muita marjajauheita.