Paimionjokilaakson kaavasta valitus KHO:hon

1

Kiista Paimionjokilaakson yleiskaavoittamisesta jatkuu edelleen. Paimion kaupunginhallitus ei niellyt purematta päätöstä, jonka Turun hallinto-oikeus antoi Vistan osayleiskaavasta. Hallitus päätti vastoin kaupunginjohtajan pohjaehdotusta valittaa Korkeimpaan hallinto-oikeuteen teiden 110 ja 181 risteyksen sekä Hellbergin ja Hossilantien päässä olevasta alueesta. Paimio olisi halunnut ensin mainittuun työpaikka-alueita ja palveluita, toiseen omakotitalojen reservialueen.

Valitusta ehdotti Heikki Kuparinen (kesk.), ja se voitti äänin 4-3. Päätöksenteossa enemmistön äänet tulivat keskustan hallitusedustajilta Heikki Kupari­nen ja Markku Määt­tänen ja kokoomuksen edustajilta Timo Ilolan va­rajä­sen Päivi Lind­roosilta ja Jukka Hongistolta.

Timo Ilola (kok.) ja Eeva Heurlin (kd.) jääväsivät itsensä asian käsittelyn ajaksi. Ilolan sijaan paikalle kokoukseen tuli siis varahenkilö Päivi Lindroos. Heurlinilla ei ollut paikalla varajäsentä. Vähemmistöön hallituksessa jäivät demarien Timo Virta ja Carita Mäkinen sekä vihreiden Saska Tuomasjukka.

Turun hallinto-oikeuden mukaan Paimion osayleiskaava on maisemallisesti arvokkaassa Paimionjokilaaksossa kyseisillä alueilla maankäyttö- ja rakennuslain vastainen. Kaava ei hallinto-oikeuden mukaan selvittänyt kattavasti rakennussuojelua. Lisäksi rakennussuojelukohteiden omistajat on asetettu eriarvoiseen asemaan ilman hyväksyttäviä perusteita.

( Tekstiä täydennetty klo 10.08)

 

1 KOMMENTTI

  1. Tyypillistä Paimion touhua taas,asetetaan omistajat eriarvoiseen asemaan eikä tehdä alustavia suunnitelmia oikein.Toivottavasti valitus ei mene läpi.Pikkuisen paskempi Paimio.

Kommenttien lisääminen on estetty.