”Parhaat bileet pidetään ilman meitä”

0

Kuohuva juoma ja vappu kuuluvat usein saumattomasti yhteen. Poliisin mielestä hauskaa saa pitää ja alkoholia juoda, kunhan juhlinta pysyy kohtuudessa.

– Poliisin viesti on: Juhlikaa kunnolla. Parhaat bileet pidetään ilman meitä, poliisitarkastaja Marko Savolainen Poliisihallituksesta sanoo.

Järjestyslain mukaan alkoholinkäyttö on tietyin edellytyksin sallittua puistoissa ja vastaavissa paikoissa piknik-tyyppisesti. Humalahakuisuus ei kuitenkaan kuulu tähän tyylilajiin, ja alkoholin nauttiminen sekä siihen liittyvä oleskelu ja käyttäytyminen eivät saa estää tai kohtuuttomasti vaikeuttaa muiden oikeutta käyttää puistoja tai muita yleisiä paikkoja varsinaiseen tarkoitukseensa.

Poliisi valvoo häiriökäyttäytymistä yleisillä paikoilla ja kiinnittää huomiota erityisesti lasten ja nuorten alkoholinkäyttöön. Alkoholilain mukaan alle 18-vuotias nuori ei saa pitää hallussaan mitään alkoholijuomaa.

– Jos alaikäisellä on alkoholia hallussa, poliisi ilmoittaa asiasta nuoren vanhemmille sekä lastensuojeluviranomaisille. Tämän lisäksi seurauksena on useimmiten 20 euron rikesakko ja juomien menetys, Savolainen muistuttaa.