Pelastuslaitoksella riitti kiireitä

0

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen pääsiäinen oli tehtävämäärältään normaalia arkea vilkkaampi. Kiirastorstain ja toisen pääsiäispäivän välisenä aikana pelastuslaitoksella oli kaiken kaikkiaan reilut 800 tehtävää. Kaikista tehtävistä n. 670 oli ensihoitoon liittyviä tehtäviä ja sammutus- ja pelastustehtäviä oli n. 130 kappaletta. Vilkkain pääsiäisen ajan päivistä oli sammutus- ja pelastustehtävien osalta pitkäperjantai.

 Sammutus- ja pelastustehtävistä eniten Varsinais-Suomen pelastuslaitosta työllistivät maastopalot, jotka suurimmaksi osaksi olivat aiheutuneet roskienpoltosta tai kulotuksesta. Eniten näitä tehtäviä oli Salon seutukunnassa ja Kemiönsaaressa, jossa mm. tuhoutui maaston lisäksi kesämökki.

Pelastuslaitos haluaa muistuttaa, että huolimattomassa roskienpoltossa kytee aina maastopalon vaara. Lisätietoja mm. roskienpolton riskeistä www.vspelastus.fi.