Salaatit valmistuvat nopeasti, ne voivat olla hyvin ruokaisia ja sellaisenaan kokonainen ateria. Salaatit maistuvat erityisen hyviltä keväällä ja kesällä joko sellaisenaan tai esimerkiksi grillattujen ruokien kanssa tarjottuna. Värikkäät salaatit ovat ilo silmälle ja vatsalle. Yhdistele salaattiin rohkeasti erilaisia aineksia.
PAPUSALAATTI
150 g vihreitä papuja (pakaste)
100 g vuohenmaitojuustoa
minitomaatteja
punasipulia ohuina renkaina
2 kananmunaa keitettynä
Kastike:
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl vettä
3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Kiehauta papuja noin kolme minuuttia vähässä vedessä, valuta pavut. Sekoita kastikkeen ainekset ja laita punasipulirenkaat hetkeksi siihen marinoitumaan. Asettele salaatin ainekset tarjoiluvadille ja lusikoi päälle kastiketta.
COUSCOUS-NAKKISALAATTI
2 dl couscous-suurimoita
2 dl kasvislientä
noin 200 g nakkeja
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl valkoviinietikkaa
tuoretta persiljaa ja minttua
mustapippuria myllystä
salaatinlehtiä
1 avokado
100 g herneitä
50 g kuivattuja karpaloita
Laita couscous-suurimot kulhoon, kaada kuuma kasvisliemi päälle. Sekoita, anna turvota pari minuuttia peitettynä, lisää oliiviöljy, sitruunamehu ja viinietikka, mausta tuoreilla yrteillä ja pippurilla. Paloittele nakit ja paista hetki pannulla. Kuumenna herneet. Kuori ja paloittele avokado. Asettele tarjoiluvadille salaatinlehtiä. Yhdistä nakit, couscous, avokado, herneet ja karpalot, annostele salaatinlehtien päälle.