RUOKAISAT SALAATIT

0

Salaatit valmistuvat nopeasti, ne voivat olla hyvin ruokaisia ja sellaisenaan kokonainen ateria. Salaatit maistuvat erityisen hyviltä keväällä ja kesällä joko sellaisenaan tai esimerkiksi grillattujen ruokien kanssa tarjottuna. Värikkäät salaatit ovat ilo silmälle ja vatsalle. Yhdistele salaattiin rohkeasti erilaisia aineksia.

PAPUSALAATTI

150 g vihreitä papuja (pakaste)

100 g vuohenmaitojuustoa

minitomaatteja

punasipulia ohuina renkaina

2 kananmunaa keitettynä

Kastike:

1 rkl valkoviinietikkaa

1 rkl vettä

3 rkl oliiviöljyä

mustapippuria myllystä

suolaa maun mukaan

Kiehauta papuja noin kolme minuuttia vähässä vedessä, valuta pavut. Sekoita kastikkeen ainekset ja laita punasipulirenkaat hetkeksi siihen marinoitumaan. Asettele salaatin ainekset tarjoiluvadille ja lusikoi päälle kastiketta.

COUSCOUS-NAKKISALAATTI

2 dl couscous-suurimoita

2 dl kasvislientä

noin 200 g nakkeja

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl sitruunamehua

2 rkl valkoviinietikkaa

tuoretta persiljaa ja minttua

mustapippuria myllystä

salaatinlehtiä

1 avokado

100 g herneitä

50 g kuivattuja karpaloita

Laita couscous-suurimot kulhoon, kaada kuuma kasvisliemi päälle. Sekoita, anna turvota pari minuuttia peitettynä, lisää oliiviöljy, sitruunamehu ja viinietikka, mausta tuoreilla yrteillä ja pippurilla. Paloittele nakit ja paista hetki pannulla. Kuumenna herneet. Kuori ja paloittele avokado. Asettele tarjoiluvadille salaatinlehtiä. Yhdistä nakit, couscous, avokado, herneet ja karpalot, annostele salaatinlehtien päälle.