Sauvon kirkkoremontti valmistui

0
Sauvon kirkon parin vuoden remontit ovat valmiina. Kirkkoherra Kalle Elonheimon johdolla siirryttiin messuun pajunoksien kera.

Sauvossa juhlistettiin palmusunnuntaina Sauvon kirkossa tehtyjä kunnostustöitä, joista tuoreimpana keskiaikaisen lasimaalauksen ja alttaritaulun konservointi sekä kaikkien ikkunoiden kunnostus. Kymmenettä kertaa peräkkäin palmusunnuntain messu aloitettiin kirkon länsiportilta, josta kulkueena siirryttiin pajunvitsojen kera sisälle kirkkoon.
– 542-vuotiaan kirkon korjaukset ovat olleet taakka pienen seurakunnan taloudelle, vaikka kirkkohallitus onkin merkittävästi meitä avustanut, totesi kirkkoherra Kalle Elonheimo, joka saarnassaan nosti esille myös työn varsinaisia tekijöitä.
– Näinä aikoina myös seurakunnan diakonian puolella näkyy avun tarpeen lisääntyminen. Asiointimäärät ovat kasvaneet, totesi Elonheimo, ja muistutti myös Jeesuksen sanoneen, että ”köyhyys teillä on aina keskuudessanne”.
Hän rinnastikin sen, että seurakunnan on autettava heikoimpia jäseniään, mutta samalla kirkon kunnostaminen on seurakunnan tapa pestä Maria Magdalenan tavoin Jeesuksen jalkoja.
– Parasta kirkossa on sinne kokoontuva seurakunta, mutta voimme havaita, että runsaasti enemmänkin tänne olisi tänäänkin mahtunut, sanoi hän ja toivoi, että kirkkoon löytäisi jatkossa tiensä yhä useampi kävijä.
Sauvon kirkon korjauksissa on käyty läpi ikkunat ja myös länsiportti korjattiin. Äänentoisto kirkkoon saatiin vuosi sitten. Kaikkiaan kirkkoremonttia on tehty parisen vuotta.
Kirkon kunnossapito- ja konservointityöt maksoivat kustannusarvioiden mukaan yhteensä noin 440 000 euroa. Kirkkohallitus on myöntänyt niihin avustuksia yhteensä reilut 218 000 euroa. Hankkeen eri vaiheissa enimmäisprosentti avustuksen osuudessa on vaihdellut  58 – 67 prosentin välillä.

LUE LISÄÄ lehdestä 15.4.

Sauvon kirkon parin vuoden remontit ovat valmiina. Kirkkoherra Kalle Elonheimon johdolla siirryttiin messuun pajunoksien kera.
Sauvon kirkon parin vuoden remontit ovat valmiina. Kirkkoherra Kalle Elonheimon johdolla siirryttiin messuun pajunoksien kera.