Siivoustoimi pulassa sijaisten palkkauskiellon vuoksi

0
– Kukaan ei jaksa sitä, että ei ehdi tehdä töitä kunnolla, toteaa siivoustyön johtaja Mari Uuttu (oik.). Yksi paikoista, joissa sijaisten puute on aiheuttanut ongelmia, on Vistan koulu, jossa tilahuoltaja Tuija Saari (vas.) on töissä.

 

– Kukaan ei jaksa sitä, että ei ehdi tehdä töitä kunnolla, toteaa siivoustyön johtaja Mari Uuttu (oik.). Yksi paikoista, joissa sijaisten puute on aiheuttanut ongelmia, on Vistan koulu, jossa tilahuoltaja Tuija Saari (vas.) on töissä.
– Kukaan ei jaksa sitä, että ei ehdi tehdä töitä kunnolla, toteaa siivoustyön johtaja Mari Uuttu (oik.). Yksi paikoista, joissa sijaisten puute on aiheuttanut ongelmia, on Vistan koulu, jossa tilahuoltaja Tuija Saari (vas.) on töissä.

Paimion tilahuolto eli siivoustoimi on joutunut kestämättömään tilanteeseen sijaisresurssien vähyyden vuoksi.

Nelisen vuoden ajan lyhytaikaisiin poissaoloihin ei ole saanut palkata sijaisia, ja pitkäaikaisista sijaisuuksista päättää kaupunginhallitus. Käytännössä esimerkiksi parin viikon poissaoloihin ei ole voinut saada tuuraajia.

Siivoajien poissaolojen määrä on nyt kasvanut nopeasti.

Tällä hetkellä puhutaan melkein 3 hengen työpanoksen päivittäisestä poissaolosta. Lisäksi tiedän, että kuukauden päästä vielä yksi on lähtemässä pois, siivoustyön johtaja Mari Uuttu kertoo.

Ei ole vaikeaa päätellä, että sairaspoissaolojen lisääntymisen taustatekijänä on pitkäaikainen kuormitus.

Yksi paikoista, joissa sijaisten puute on aiheuttanut ongelmia, on Vistan koulu.

Paimio yrittää tällä hetkellä saada tilannetta haltuun ulkoistamalla.

Lisää asiasta 20.5.2014 Kunnallislehdessä.